WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen

WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen

17 november 2015

WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen deze goede combinatie duurt nog maar heel even! De vierde beta versie werd vorige week beschikbaar gesteld voor gebruikers en ontwikkelaars om te testen.In dit nieuwsbericht willen wij de voor ons meest belangrijke feature uitlichten!

Responsive afbeeldingen

Websites moeten tegenwoordig responsive zijn. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de hand van het formaat van het scherm. De weergave van een computer, tablet of telefoon is dus altijd anders. Op kwalitatief goede schermen met een hoge resolutie (denk bijvoorbeeld aan het Retina Display van Apple) zien afbeeldingen met een lage resolutie er vaak niet goed uit. Je kunt dit oplossen door de afbeelding een factor groter te maken. Maar eigenlijk wil je dit niet omdat dit de laadtijd van je website sterk beïnvloed.

WordPress 4.4 biedt hier een goede oplossing voor. Door automatisch responsive afbeeldingen te gebruiken. Dit wordt gedaan met behulp van het zogeheten srcset-attribuut. Dit gebeurd allemaal automatisch dus is het voor de gebruikers allemaal automatisch! Er hoeft dus geen kennis te zijn van de techniek.

Voor een voorbeeld, check deze demo.

 

Laatste Nieuws


Gegevens wissen conform de GDPR (AVG)
26 februari 2019
Lees meer...
Totaal oplossing voor Bas bedrijfskleding
21 december 2018
Lees meer...
Narrowcasting Dashboard
21 december 2018
Lees meer...
Terugkijken 2018: A!tention 3.0
21 december 2018
Lees meer...
Een website: een goed beeld zegt meer dan alleen tekst!
29 november 2018
Lees meer...
Narrowcasting: veel gebruiksmogelijkheden!
19 november 2018
Lees meer...