FAQ Eusebiusstaete

Ik ben te gast bij Eusebiusstaete en wil graag gebruik maken van het wifi netwerk. Kan dat?
Gasten kunnen in verband met veiligheid gebruik maken van het wifi netwerk “Eusebiusstaete-gasten”. Het wachtwoord hiervan is terug te vinden in de spreekruimtes en verandert maandelijks.

Ik ben huurder bij Eusebiusstaete en wil graag gebruik maken van het wifi netwerk. Kan dat?
Huurders kunnen gebruik maken van het wifi netwerk “Eusebiusstaete-huurders”. Om in te loggen op dit wifi netwerk krijgen huurders vouchers die één keer per apparaat gebruikt kunnen worden. Deze vouchers zijn geldig tot het einde van het jaar.

Ik heb telefonie van Hallo wat gaat er gebeuren?
U dient de telefoons die in huur zijn terug te leveren aan Hallo. U dient tijdig uw telefoonnummer aan te geven voor overdracht naar A!tention zodat dit kan worden omgezet. A!tention levert VOIP telefonie via een app op de mobiele telefoon of vaste telefonie (of DECT). Deze moeten dus separaat geregeld worden.

Ik heb nu een telefoon in bruikleen / huur. Is dat straks ook mogelijk?
In principe verhuren wij geen telefoons, indien dit wel gewenst is zullen hier apart afspraken over moeten worden gemaakt.

Ik ontvang faxen hoe gaat dat straks?
U kunt een fax to mail dienst afnemen, waarbij faxen gekoppeld aan het telefoonnummer worden omgezet naar een mailtje.

Ik verstuur faxen hoe gaat dat straks?
Het is niet mogelijk om via een VOIP centrale faxen te versturen. Hiervoor zijn externe diensten beschikbaar die wij u zullen adviseren, op basis waarvan u faxen kunt blijven versturen.

Ik wil de printer aansluiten op Wifi kan dat?
Als u een printer wilt aansluiten op Wifi, is dit praktisch gezien alleen mogelijk bij gebruik van een eigen Wifi aansluiting (dus niet die van Eusebiusstaete). Anders zal up apparatuur de printer niet kunnen vinden.

Ik wil printen via Wifi, kan dat?
Iedere huurder krijgt standaard de Wifi van het pand. Als hier een printer op wordt aangesloten gaat deze waarschijnlijk niet gevonden worden om naar te kunnen printen. Wilt u via Wifi printen, zult u een eigen Wifi aansluiting moeten nemen.

Ik heb een eigen router / Wifi oplossing, blijft dat werken?
Als u in uw ruimte een bekabelde internet aansluiting heeft, zal deze straks ook via de vast internetaansluiting kunnen worden ontsloten. Eigen Wifi oplossingen zullen daarmee blijven werken. Als de router ook wordt gebruikt voor VPN oplossingen, dient u contact op te nemen en moet worden gekeken op welke wijze dit weer kan gaan werken (evt apart extern IP-adres).

Ik heb een NAS / server op kantoor staan voor mijn bestanden. Kan ik hier via Wifi bij?
Dit werkt alleen indien u een eigen Wifi aansluiting heeft en niet via de Wifi van het pand.

Ik heb nu een VPN met een andere dienstverlener, blijft dat werken?
Als er op enigerlei wijze nu een VPN wordt gemaakt, dient u contact op te nemen en moet worden gekeken op welke wijze dit weer kan gaan werken (evt apart extern IP-adres).

Ik heb nu een eigen extern IP-adres, blijft dat?
Alle bestaande externe IP-adressen van Hallo komen te vervallen. Indien u een nieuw adres nodig heeft, dient u dit separaat bij ons aan te geven en zal dit opnieuw moeten worden ingesteld.

Kan ik bij ICT-problemen / vragen ook bij jullie aankloppen?
Voor afgenomen dienstverlening wel. A!tention levert daarnaast ook nog generieke ICT-dienstverlening en kan u ook behulpzaam zijn bij aanschaf van hardware / software (Office365).