Online werkplekken

Overal en altijd één en dezelfde gebruikersinterface met al uw benodigde data en bedrijfsapplicaties. Dankzij een online werkplek kan dit allemaal mogelijk worden gemaakt. Of u nou al in het bezit bent van een eigen server of niet, dankzij de verschillende vormen van cloud-oplossingen is het bijna altijd mogelijk om uw huidige werkplek om te zetten in een online werkplek zodat deze voor u en uw medewerkers overal ter wereld bereikbaar is.

Heeft u te maken met strenge verplichtingen ten aanzien van gegevens en regelgeving of heeft u specifieke hardware-eisen met betrekking tot uw bedrijfsapplicaties? Dan komt u in aanmerking voor de zogenoemde ‘private-cloud’ oplossing. U schaft in dit kader op advies van ons zelf de hardware aan waardoor wij er vervolgens voor zorgen dat uw werkplek online gerealiseerd kan worden. Het voordeel hiervan is dat u hardware resources niet hoeft te delen met anderen waardoor uw performance meer gegarandeerd kan worden en veiligheid en betrouwbaarheid volledig in eigen handen is.

Wanneer uw werkplek geen van bovengenoemde kenmerken heeft komt u in aanmerking voor de zogenoemde ‘public-cloud’ oplossing. Hiermee deelt u hardware resources met anderen maar treft u de voordelen zoals het snel op- en neerschalen van uw gebruikers en heeft u geen kosten voor de aanschaf van fysieke hardware.

Het beste van twee werelden is de zogenoemde ‘hybride-cloud’ oplossing. Hiermee combineert u beide oplossingen om zodoende de niet-gevoelige activiteiten te plaatsen in de public cloud, en de bedrijfskritische activiteiten te plaatsen in de private cloud. Zo bespaart u kosten maar heeft u toch de juiste veiligheid en betrouwbaarheid voor uw online werkplek.
 

KENMERKEN ONLINE WERKPLEK VAN A!tention
Keuze wel of geen eigen hard- en software
Mogelijkheid om uw eigen bedrijfsapplicaties te draaien
Periodiek onderhoud

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de online werkplek of heeft u vragen met betrekking tot uw huidige werkplek omgeving? Neem dan gerust eens contact op met A!tention.