SSL certificaat

Communicatie over het internet is openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan worden meegelezen. De manier om meelezen onmogelijk te maken is door de gegevens (verbinding) naar uw website van buitenaf onleesbaar te maken (te versleutelen). Dit versleutelen gebeurt met het SSL-protocol en hiervoor heeft u een SSL-certificaat nodig.

Met een SSL-certificaat versleutelt u het verkeer van en naar uw site, waardoor anderen geen van de verstuurde gegevens meer kunnen inzien.

Voor sites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken is SSL een absolute noodzaak. De problemen die ontstaan als bij een dergelijke site als gegevens worden onderschept kunnen groot zijn. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verplicht om te verzenden informatie via het internet te beveiligen. Het niet naleven hiervan kan (bij problemen) boetes tot €4500,- opleveren. Tevens kunt u aansprakelijk worden gesteld wegens nalatigheid voor alle schade uit het verlies van de persoonsgegevens.

Maar ook zoekmachines en webbrowsers vereisen steeds meer SSL-certificaten. Webbrowsers gaan websites zonder SSL-certificaat als onbetrouwbaar aanmerken. Gebruikers krijgen in de adresbalk uitroeptekens, rode waarschuwingsbalken e.d. te zien. Websites met een SSL-certificaat worden in groen met een slotje weergegeven. Zoekmachines als Google gaat websites zonder SSL-certificaat lager weergeven in zoekresultaten.

Al met al genoeg redenen om goed na te denken over de gevolgen van het hebben van een website zonder een SSL-certificaat. Ook als bepaalde website keurmerken worden overwogen worden steeds vaker SSL-certificaten vereist (bijvoorbeeld. Thuiswinkel waarborg). Mocht u nadenken over dergelijke keurmerken geef dit dan even expliciet aan. Soms stelt men hier nog weer aanvullende eisen aan het soort SSL-certificaat.

Vanuit A!tention Hosting bieden we de mogelijkheid om op eenvoudige wijze uw website te voorzien van een SSL-certificaat.

Neem contact met ons op voor uw SSL-certificaat!