Veilig, volledig, eenvoudig wissen van gegevens conform de GDPR (AVG)

Sinds 25 mei 2018 zijn in de EU nieuwe gegevensbeschermingsregels van kracht voor onder meer bedrijven, autoriteiten en verenigingen die persoonsgegevens verwerken. U bent verplicht om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden verwijderd uit elk opslagmedium. U hebt ook een audit-proof document nodig dat dit bewijst.

In de praktijk betekent dit dat ieder opslagmedium (harde schijf, usb-stick, e.d.) op een goede manier geschoond moet worden voordat deze afgevoerd kunnen worden. Hier loopt u tegen aan als u oude hardware wilt vervangen en wegdoen. Om dit toch gewoon mogelijk te maken is de oplossing de opslagmedia grondig te schonen. Dan hoeft niet alle hardware te worden vernietigd en kan het worden hergebruikt. Wij gebruiken hiervoor software die 100% veiligheid betekent voor het volledig wissen van gegevens. De software die wij gebruiken is gecertificeerd volgens de National Cyber Security Centre (NCSC)en Common Criteria EAL3+. Dit is momenteel de hoogste toegekende veiligheidsnorm van de EU voor gegevensvernietiging.

Van iedere schoningsactie zijn uitgebreide verslagen beschikbaar om aan te tonen dat de schijf is gewist, wanneer, door wie, met welke methode, e.d. Dit verslag krijgt u na afloop van de opschoning.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het schonen va opslagmedia conform de AVG / GDPR.