Grote ransomware-aanval op bedrijven

Grote ransomware-aanval op bedrijven

16 May 2017

Afgelopen vrijdag op 12 mei 2017 zijn er wereldwijd tienduizenden computers geïnfecteerd met de zogenoemde WannaCry / WannaCrypt0r.20 ransomware. De ransomware zorgt ervoor dat bestanden op uw computer worden versleuteld en er een pop-up op het scherm verschijnt waarin losgeld wordt geëist.

Normaliter wordt ransomware verspreid in bijlages van e-mailberichten zoals in nepfacturen en nep track&trace e-mails. De WannaCryptor gebruikt echter een lek in een onderdeel van Windows en kan daardoor zonder interactie van de gebruiker de computer infecteren en daarmee bestanden versleutelen.

Klanten die gebruik maken van de antivirussoftware ESET, welke versie dan ook, zijn beschermd tegen deze malware. De detectie is namelijk al aanwezig sinds 06-04-2017.

Naast het gebruik van een antiviruspakket is het ook erg belangrijk dat uw computer en achterliggende ICT-omgeving regelmatig voorzien worden van de laatste Windows beveiligingsupdates. Deze beveiligingsupdates zorgen ervoor dat lekken voor (eventuele) indringers worden gedicht en zo u uw systemen veilig houdt.

Om er toch zeker van te zijn dat uw bestanden dagelijks veilig zijn kunt u ervoor kiezen om uw bestanden te laten backuppen naar een externe server buiten uw netwerk.
Mochten uw bestanden dan onverhoopt toch worden getroffen door ransomware, dan heeft u in elk geval nog een kopie van uw bestanden op een externe server.

Wilt u graag meer informatie omtrent de beveiliging, periodieke updates of backup mogelijkheden voor uw ICT-omgeving? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers en zij adviseren en helpen u graag met al uw vragen.

Laatste Nieuws


Per 1-1-2021 gaat dBIOM verder onder de naam A!tention ICT.
25 December 2020
Lees meer...
Overname activiteiten van Riset ICT Services B.V.
2 June 2020
Lees meer...
Update websites
24 March 2020
Lees meer...
E-mail marketing
24 March 2020
Lees meer...
Werken vanuit huis zodat het voelt als op kantoor
24 March 2020
Lees meer...
Gegevens wissen conform de GDPR (AVG)
26 February 2019
Lees meer...