WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen

WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen

17 November 2015

WordPress 4.4 en responsive afbeeldingen deze goede combinatie duurt nog maar heel even! De vierde beta versie werd vorige week beschikbaar gesteld voor gebruikers en ontwikkelaars om te testen.In dit nieuwsbericht willen wij de voor ons meest belangrijke feature uitlichten!

Responsive afbeeldingen

Websites moeten tegenwoordig responsive zijn. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de hand van het formaat van het scherm. De weergave van een computer, tablet of telefoon is dus altijd anders. Op kwalitatief goede schermen met een hoge resolutie (denk bijvoorbeeld aan het Retina Display van Apple) zien afbeeldingen met een lage resolutie er vaak niet goed uit. Je kunt dit oplossen door de afbeelding een factor groter te maken. Maar eigenlijk wil je dit niet omdat dit de laadtijd van je website sterk beïnvloed.

WordPress 4.4 biedt hier een goede oplossing voor. Door automatisch responsive afbeeldingen te gebruiken. Dit wordt gedaan met behulp van het zogeheten srcset-attribuut. Dit gebeurd allemaal automatisch dus is het voor de gebruikers allemaal automatisch! Er hoeft dus geen kennis te zijn van de techniek.

Voor een voorbeeld, check deze demo.

 

Laatste Nieuws


Per 1-1-2021 gaat dBIOM verder onder de naam A!tention ICT.
25 December 2020
Lees meer...
Overname activiteiten van Riset ICT Services B.V.
2 June 2020
Lees meer...
Update websites
24 March 2020
Lees meer...
E-mail marketing
24 March 2020
Lees meer...
Werken vanuit huis zodat het voelt als op kantoor
24 March 2020
Lees meer...
Gegevens wissen conform de GDPR (AVG)
26 February 2019
Lees meer...